Ευβιότοποι
Κατσίκι ή αρνί φούρνου σε αρωματική μαρινάδα με πλιγούρι
ΑΡΝΙ/ΚΑΤΣΙΚΙ

Κατσίκι ή αρνί φούρνου σε αρωματική μαρινάδα με πλιγούρι

Κατσίκι ή αρνί φούρνου σε αρωματική μαρινάδα με πλιγούρι

Συστατικά:

  • 2 κομμάτια κατσίκι ή αρνί
  • (1½ -2 κιλά το καθένα)
  • 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 5 κ.γ. Worcestershire sauce
  • 5 ποτήρια του κρασιού λευκό
  • αρετσίνωτο κρασί
  • 5 ποτήρια του κρασιού νερό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 6 κλαδάκια ρίγανη
  • 10 κλαδάκια θυμάρι
  • 6 σκελίδες σκόρδο
  • (περασμένες στο μπλέντερ)
  • 1 κοφτό κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Για τη γαρνιτούρα:
  • 500 γρ. πλιγούρι
  • 1 μικρό κολοκύθι σε κυβάκια
  • ½ καρότο σε κυβάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Για τη Μαρινάδα: Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κατσίκι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Βάζουμε το κρέας σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με τη ζεστή μαρινάδα. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα ανά κιλό κρέατος. Ελέγχουμε μετά την πρώτη ώρα και κάθε 30-40΄ τη στάθμη των υγρών και αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε νερό ώστε να υπάρχει πάντα λίγη υγρασία. Τα τελευταία 10-15΄ ξεσκεπάζουμε το ταψί για να ροδίσει το κρέας. Στο τέλος, σουρώνουμε τους χυμούς του ψησίματος και τους κρατάμε για σάλτσα.
  • Για τη Γαρνιτούρα: Βράζουμε το πλιγούρι, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη. Τσιγαρίζουμε το καρότο και το κολοκύθι μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πλιγούρι και ανακατεύουμε καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε το κατσίκι μαζί με το πλιγούρι.

Προτεινόμενα προϊόντα

Παρόμοιες συνταγές

Όλες οι συνταγες