Κατσίκι ή Αρνί στο φούρνο με θυμάρι και ντοματίνια ψητά
Συστατικά:
3 κιλά κατσίκι ή αρνί (καρέ)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα) ή 1 κ.σ. ξερό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένοπιπέρι
500 γρ. ντοματίνια
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε το κρέας με 1 κουταλιά λάδι και το πασπαλίζουμε με 1½ κ.γ. θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το υπόλοιπο θυμάρι και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε το κρέας με τα ντοματίνια σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο 10 λεπτά προτού το κόψουμε.