Ευβιότοποι
Κατσίκι ή Αρνί στο φούρνο με θυμάρι και ντοματίνια ψητά

Tip:

Αν βρούμε ντοματίνια μαζί με το τσαμπί τους, τα βάζουμε να ψηθούν χωρίς να αφαιρέσουμε το τσαμπί, για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
ΑΡΝΙ/ΚΑΤΣΙΚΙ

Κατσίκι ή Αρνί στο φούρνο με θυμάρι και ντοματίνια ψητά

Κατσίκι ή Αρνί στο φούρνο με θυμάρι και ντοματίνια ψητά

Συστατικά:

  • 3 κιλά κατσίκι ή αρνί (καρέ)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι (τα φύλλα) ή 1 κ.σ. ξερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένοπιπέρι
  • 500 γρ. ντοματίνια

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε το κρέας με 1 κουταλιά λάδι και το πασπαλίζουμε με 1½ κ.γ. θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια με το υπόλοιπο θυμάρι και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Τοποθετούμε το κρέας με τα ντοματίνια σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο 10 λεπτά προτού το κόψουμε.
  • Το σερβίρουμε με ψητά λαχανικά.

Προτεινόμενα προϊόντα

Παρόμοιες συνταγές

Όλες οι συνταγες