Ευβιότοποι
Χοιρινή μπριζόλα με chutney κυδωνιού
ΧΟΙΡΙΝΟ

Χοιρινή μπριζόλα με chutney κυδωνιού

Χοιρινή μπριζόλα με chutney κυδωνιού

Συστατικά:

  • 6 χοιρινές μπριζόλες (1,200kg περίπου)
  • Λάδι για άλειμμα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Chutney:
  • 1 ½ κιλό κυδώνια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 5 ξυλάκια κανέλας
  • 5 αστεροειδή γλυκάνισου
  • 3 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ξυσμένο στον τρίφτη
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 1 ½ μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κ.γ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Για να φτιάξουμε το chutney ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά μέχρι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κυδώνια και ανάλογο νερό ώστε να τα σκεπάζει.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει, μέχρι τα υλικά να χυλώσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα (προσθέτοντας λίγο ακόμα ζεστό νερό, αν χρειαστεί για να μην είναι πολύ πηχτό).
  • Αλείφουμε με λάδι τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις βάζουμε πάνω σε λαδωμένη σχάρα και τις ψήνουμε στο grill.
  • Σερβίρουμε τις ψημένες μπριζόλες περιχύνοντάς τες με τη σάλτσα chutney

Προτεινόμενα προϊόντα

Παρόμοιες συνταγές

Όλες οι συνταγες