Σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί το κομμάτι του χοιρινού και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε καλά το χυμό πορτοκαλιού με το μέλι, τα κρασιά, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Μέσα σε αυτήν τη μαρινάδα βάζουμε το χοιρινό, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Κατά διαστήματα το γυρίζουμε ώστε να μαριναριστεί από όλες του τις πλευρές.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε το χοιρινό από το ψυγείο, το βάζουμε σε μια λαμαρίνα, το περιχύνουμε με τη μαρινάδα αφού προσθέσουμε λίγο νερό. Το σκεπάζουμε με τις φέτες του πορτοκαλιού και του μήλου. Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C, 1 ώρα για κάθε κιλό κρέατος. Κατά διαστήματα το γυρίζουμε και το περιβρέχουμε με το ζουμί του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί για να υπάρχει υγρασία.
Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το χοιρινό να ροδίσει.