Ευβιότοποι
Χοιρινό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα
ΧΟΙΡΙΝΟ

Χοιρινό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα

Χοιρινό με δαμάσκηνα στην κατσαρόλα

Συστατικά:

  • 1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα σε μερίδες
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 ½ φλιτζάνι εκπυρηνωμένα δαμάσκηνα
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Αφού ολοκληρωθεί το τσιγάρισμα, χρησιμοποιούμε το μείγμα με το κρασί και το πορτοκάλι για να «σβήσουμε» το κρέας. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, λίγο νερό (1 ποτήρι του νερού) και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένο το καπάκι.
  • Στα 60 λεπτά περίπου προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί για περίπου 30’ -40’ ακόμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Προτεινόμενα προϊόντα

Παρόμοιες συνταγές

Όλες οι συνταγες