Ευβιότοποι
Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Tip:

Συνοδεύεται με ρύζι ή όπως λένε και στην Κέρκυρα με μασπατάτα (δηλ. πουρέ).
ΜΟΣΧΑΡΙ

Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Συστατικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι από άπαχο κομμάτι ή νουά σε μερίδες
  • 5 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι
  • Άσπρο πιπέρι τριμμένο
  • 5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού ξύδι από λευκό κρασί
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

  • Σκουπίζουμε τα κομμάτια από το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας ελαφρά και από τις δύο πλευρές.
  • Αφαιρούμε το κρέας από το τηγάνι και τοποθετούμε τα κομμάτια σε σειρά σε μια μεσαία κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύδι, το κρασί και τον μαϊντανό. Όταν αρχίσουν να βράζουν, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το κρέας και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Μαγειρεύουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 2,5-3 ώρες. Το σοφρίτο είναι έτοιμο όταν το κρέας λιώνει και η σάλτσα έχει δέσει. Θέλουμε η σάλτσα να είναι ελαφρώς πηχτή, γι’ αυτό ανάλογα με το αποτέλεσμα, αν είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό πριν σβήσουμε το φαγητό, ενώ αν είναι αραιή αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμη χωρίς το καπάκι.

Προτεινόμενα προϊόντα

Παρόμοιες συνταγές

Όλες οι συνταγες