Τρόπος ψησίματος για ολόκληρο το κομμάτι:
1. Σκουπίζουμε πολύ καλά το κομμάτι και αφήνουμε την πικάνια εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Θωρακίζουμε σε δυνατή φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι για 2’-3’ κάθε πλευρά του κομματιού, ξεκινώντας από την πλευρά του λίπους – προαιρετικά μπορείτε να χαράξετε το λίπος με διασταυρούμενες κοπές.
3. Συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C-220οC σύμφωνα με τα παρακάτω:
>Rare: 8-10’, με θερμοκρασία 49-52οC
> Medium: 10’- 12’, με θερμοκρασία 52-57οC
> Well done: 12’-18’, με θερμοκρασία 65-68οC
Η θερμοκρασία αναφέρεται στο κέντρο του κρέατος που μπορείτε να ελέγξετε με θερμόμετρο για κρέας.
4. Κόβουμε ταλιάτα και σερβίρουμε.