Ευβιότοποι
Côte de bœuf
ΜΟΣΧΑΡΙ

Côte de bœuf

Côte de bœuf

Συστατικά:

  • 1 κιλό Côte de bœuf σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μικρά ματσάκια θυμάρι δεμένα με σπάγγο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 100γρ. αλατισμένο βούτυρο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στο grill και ζεσταίνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Αλείφουμε το σκεύος με το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο. Στεγνώνουμε καλά το κρέας και το τοποθετούμε στο σκεύος μαζί με 1 ματσάκι θυμάρι.
  • Το τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και το αφήνουμε για 3-5 λεπτά χωρίς να το μετακινήσουμε καθόλου ώστε να αποκτήσει σκούρα εξωτερική κρούστα. Το γυρίζουμε και το αφήνουμε και από την άλλη πλευρά για 3-5 λεπτά.
  • Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο. Καπνίζουμε το άλλο ματσάκι θυμάρι κρατώντας το για λίγο πάνω από τη φωτιά της κουζίνας ώστε να καεί και μετά το τοποθετούμε στο σκεύος με το κρέας.
  • Μισοσκεπάζουμε το σκεύος και το αφήνουμε για μερικά λεπτά ώστε να αρωματιστεί.
  • Το ξαναβάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε περίπου για 10 λεπτά (εάν το θέλουμε medium-rare). Βγάζουμε το σκεύος από το φούρνο και το αφήνουμε σκεπασμένο. Παραδοσιακά το Côte de bœuf κόβεται στο τραπέζι την ώρα που σερβίρεται.

Προτεινόμενα προϊόντα

Παρόμοιες συνταγές

Όλες οι συνταγες