Ευβιότοποι
Κοτόπουλο με κίτρινη κολοκύθα, φασκόμηλο και σκόρδο

Tip:

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλεταρισμένο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία με χρόνο ψησίματος, πριν προσθέσουμε την κολοκύθα, περίπου 35-40 λεπτά.
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Κοτόπουλο με κίτρινη κολοκύθα, φασκόμηλο και σκόρδο

Κοτόπουλο με κίτρινη κολοκύθα, φασκόμηλο και σκόρδο

Συστατικά:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 400 γρ. καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • Φυλλαράκια φασκόμηλου
  • φλιτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους. Σε φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κύβους της κολοκύθας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν. Βγάζουμε την κολοκύθα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες, και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην καούν. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοψηθεί για περίπου 45- 50 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτουμε το φασκόμηλο και την κολοκύθα και το αφήνουμε 15-20 λεπτά ακόμα. Ανακατεύουμε προσεκτικά για να μη λιώσει η κολοκύθα.

 

Προτεινόμενα προϊόντα

Παρόμοιες συνταγές

Όλες οι συνταγες