Ευβιότοποι
Κοτόπουλο σουβλάκι με ασιατική μαρινάδα

Tip:

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατομικό κοντοσούβλι κοτόπουλου ή φιλεταρισμένο κοτόπουλο σε μικρές μερίδες και να το μαγειρέψετε, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία αλλά χωρίς να το περάσετε σε σουβλάκια, σαν ασιατική τηγανιά.
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

Κοτόπουλο σουβλάκι με ασιατική μαρινάδα

Κοτόπουλο σουβλάκι με ασιατική μαρινάδα

Συστατικά:

  • 6 σουβλάκια κοτόπουλου
  • Για τη μαρινάδα:
  • 3 lime για το χυμό και το ξύσμα τους
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Μερικά φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μαρινάρουμε τα σουβλάκια κοτόπουλου τοποθετώντας τα σε ένα φαρδύ πυρίμαχο σκεύος. Μπορούμε να αφήσουμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα από 2-3 ώρες έως όλο το προηγούμενο βράδυ. Αφού μαριναριστούν τα ψήνουμε στο bbq ή στο grill, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Σερβίρουμε τα σουβλάκια με μία σάλτσα γιαουρτιού, ανακατεύοντας γιαούρτι με χυμό και ξύσμα lime, 1 σκ. σκόρδο τριμμένο, μερικά φύλλα κόλιανδρου ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.

Προτεινόμενα προϊόντα

Παρόμοιες συνταγές

Όλες οι συνταγες